Mot nya mål

Mot nya mål

Info om bloggen

Efter en ryggskada kring millenieskiftet, med kotfraktur samt multipla kotkompressioner och spräckta revben, lovade jag mig själv att byta ut mitt stillasittande liv mot ett mer aktivt sådant. Det dröjde emellertid ända till maj 2004 innan jag började träna någorlunda kontinuerligt. På denna sida skriver jag om träningens up´s and down´s.

SpringCross 2013

TävlingPosted by Kristoffer Hansson Tue, August 13, 2013 14:35:46
20:e april 2013, Springcross, 12 km terräng (54:23, 4:31/km).

Grymt bra och tufft träningspass och tidig prova på känsla inför LL30 i höst. Stor skillnad på flack löpning och löpning i terräng med bitvis djup lera.

Gick ut loppet med ganska bra självförtroende men det byttes efter en halvmil till en riktigt tung upplevelse. Vadande i lera och branta uppförsbackar hade jag inte alls tränat på. I mer än en backe under andra halvan gick jag upp för delar av backarna pga stumma ben. Inte särskilt nöjd med prestationen.

Prövade kokosbollsdieten (mycket samt lättillgänglig energi men relativt låg torrvikt), kan inte säga att den fungerade utmärkt. Men låg startvikt hade jag i alla fall. 75,2 kg exkl löparattiraljer/skor.

För att bli snabb terränglöpare krävs mycket löpning med fart i backe. Och det har jag inte alls tränat på. LL30 kommer bli grymt tufft.

  • Comments(0)//blog.kristofferhansson.com/#post31