Mot nya mål

Mot nya mål

Info om bloggen

Efter en ryggskada kring millenieskiftet, med kotfraktur samt multipla kotkompressioner och spräckta revben, lovade jag mig själv att byta ut mitt stillasittande liv mot ett mer aktivt sådant. Det dröjde emellertid ända till maj 2004 innan jag började träna någorlunda kontinuerligt. På denna sida skriver jag om träningens up´s and down´s.

Inget hässelbylopp i år

TävlingPosted by Kristoffer Hansson Mon, October 13, 2008 19:11:09
På grund av en utdragen förkylning gjorde jag bedömningen att inte delta i årets upplaga av hässelbyloppet (10km). Det var naturligtvis ett tråkigt beslut eftersom hässelbyloppet är en väldigt trevlig avslutning på löparsäsongen. Valet att inte ställa upp var dock inte särskilt svårt att fatta. Mina tidigare erfarenheter av att tävla sjuk är inte särskilt goda:

År 2007 ställde jag upp i öppet spår med en ordentlig förkylning, det blev 90 mycket jobbiga kilometer. Där fanns dock ingen reell möjlighet att bryta då det hade förstört den svenska klassikern jag genomförde detta år. Inför förra årets midnattslopp praktiserade jag dessutom som min egen doktor. Doktorn gav då sin patient klartecken att starta loppet, trots att det endast hade gått mindre än en vecka sedan jag känt mig bättre från en tuff halsfluss. Dessutom sista dagen på penicillinkuren. Tvingades gå i uppförsbackarna. Hörde flera kommentarer i stil med "han ser trött ut". Priset togs i uppförsbacken vid Sofiakyrkan där jag hörde någon som sade "titta: där kommer den första som går". Doktorn borde prickats. Och patienten ställts diagnosen "tillfällig sinnesförvirring".

Det hela slutade någon vecka senare på S:t görans akut för provtagning av möjlig myokardit (hjärtmuskelinflammation). Symptom för myokardit hade uppstått, bla bröstont och svår trötthet men jag hade även stickningar ut i vänstra armen. Lyckligtvis var det aldrig så illa. Allmänläkaren, denna gång en äkta sådan, konstaterade i samråd med kardiolog att det endast fanns en förhöjd halt av vita blodkroppar. Ett virus fanns således troligt i kroppen men inga markörer för myokardit stod att finna. Det gick alltså bra den gången, också. Fick för övrigt ett fantastiskt gott mottagande på S:t göran den fredagskvällen. Var därifrån med diagnos på ungefär två timmar. Eloge till Capio!

Kontentan? Starta aldrig en tävling om du är sjuk, oavsett lopp. Loppet kommer igen, men det är inte säkert att du gör det! Nästa år kommer hässelbyloppet igen, och då har jag tänkt att stå på startlinjen. Under 39 minuter är en rimlig målsättning.

I år tog alltså säsongen slut i samband med Berlin Marathon den 29:e september. De närmaste veckorna kommer inriktas på måttlig mängd av alternativträning, främst simning och styrketräning. Jag siktar på runt fyra pass per vecka. Allt för att kunna starta vinterträningen med en relativt utvilad och stark kropp. Jag räknar med att vintersäsongen drar igång i mitten av november. Det lutar åt att följa träningsschema a lá Jack Daniels (nej för guds skull, jag hade inte tänkt ta till flaskan).

Over and out!

  • Comments(0)//blog.kristofferhansson.com/#post3