Mot nya mål

Mot nya mål

Info om bloggen

Efter en ryggskada kring millenieskiftet, med kotfraktur samt multipla kotkompressioner och spräckta revben, lovade jag mig själv att byta ut mitt stillasittande liv mot ett mer aktivt sådant. Det dröjde emellertid ända till maj 2004 innan jag började träna någorlunda kontinuerligt. På denna sida skriver jag om träningens up´s and down´s.

25:e - 31:a juli, v.30

TräningPosted by Kristoffer Hansson Tue, August 02, 2011 11:02:44
Mån: vilodag

Tis: 8k löp R 5x200m på 41s (3:26 tempo) + I 2x1000m i 3:46, avbrutet pass pga håll

Ons: 6 k i 5:15

Tors: vilodag

Fre: vilodag

Lör: 7k i 4:45

Sön: vilodag


Kommentar vecka 30:

3 pass 21 k varav 1 st Reptetionspass samt 1 st avbrutet Intervallpass.

Andra veckan i rad med lite lägre träningsmängd. Då jag startade träningen i slutet av maj - efter drygt 2,5 års uppehåll av strukturerad träning - har jag klivit på träningen rätt hårt igen, framförallt fartmässigt. Efter 7 veckors träning mår kroppen därför bra av ett par lugnare veckor, jag har dessutom inte förlorat någon kapacitet eftersom jag körde tre pass per vecka varav några med en del kvalité/längd. Vecka 31 avser jag att kliva på med lite mer fart igen.

Tisdagens repetitions + intervallpass avbröts pga svår håll, vilket verkligen tillhör ovanligheterna. Jag tror att det kan bero på en kombination av att jag 1) fortfarande nyss kommit igång med träningen igen, 2) hade druckit stora mängder vätska timmarna före passet pga hög värme/luftfuktighet 3) Körde både repetitioner och intervaller i något för högt tempo.

Det stora antalet träningsfria dagar senaste två veckorna har gett mig ett väldigt avslappnat driv i benen de dagar jag springer.

  • Comments(0)//blog.kristofferhansson.com/#post21