Mot nya mål

Mot nya mål

Info om bloggen

Efter en ryggskada kring millenieskiftet, med kotfraktur samt multipla kotkompressioner och spräckta revben, lovade jag mig själv att byta ut mitt stillasittande liv mot ett mer aktivt sådant. Det dröjde emellertid ända till maj 2004 innan jag började träna någorlunda kontinuerligt. På denna sida skriver jag om träningens up´s and down´s.

27:e juni - 3:e juli, v26

TräningPosted by Kristoffer Hansson Mon, June 27, 2011 20:46:38

Mån: 8k I 5x800m i 3:58

Tis: 10k T 3x2000m i 4:20

Ons: 6k F i terräng med 4:59 i snitt

Tors: 8k L i 5:45

Fre: Vilodag

Lör: Vilodag

Sön: Pass 1: 5k Testlopp 3 km på bana 11 min 37 sek = 3:52 per km!

Sön Pass 2: 60 min tennis

Sön Pass 3: 15 min Simning


Kommentar vecka 26

Totalt 7 pass varav 5 st löpning inkl. 4 st Q, tot 37 km.

Måndagens intervallpass i 25 graders värme och sol, jobbigt. Tisdagens tröskelpass kl 19 på kvällen i 26 graders värme. Nästintill medelhavsklimat för tillfället. Passen blir lite svårare i värmen, borde kanske sänka tempot några sekunder per km om det fortsätter så här. Onsdagens fartlekspass sprangs i slingan i Smedslättsbadet. Hade egentligen bara tänkt att köra några kilometer lätt men hade för första gången sedan jag började springa i maj driv i benen. Kändes fantastiskt. Ingen känning alls i fotleden! Torsdagens pass runt kyrksjön/åkeshovsslingan med kompis. Vilade både fredag + lördag för att kunna köra hårt på söndagens tilltänkta testlopp om 3km.


För cirka en månad sedan sprang jag testloppets 3 km på 12:12. Jag hade som mål att springa under 12 min. Bra väder, 16 grader och moln. Gick ut kontrollerat första km på 3:56, kändes lätt. Andra kilometern kunde jag öka farten till 3:52, kände mig fortfarande ganska fräsch - även om man verkligen måste trycka på hela tiden för att inte tappa tempo. Sista kilometern var rätt jobbig, särskilt sista två varven där många minnen från slutskeden i diverse lopp kom upp till ytan. Det är en speciell känsla när man får mjölksyrakänning i armarna och ett visst tunnelseende infinner sig - kanske ett tecken på att kroppen lägger nästan allt fokus på att försöka syresätta löpmusklerna? En intressant form av smärta träder fram. Tittar på klockan efter mållinjen och inser att jag sprungit på 11:37, en sänkning av tiden med 35 sekunder! Mycket glädjande men också väldigt förvånande. Till nästa månads testlopp vore det fantastiskt om ytterligare 15 sekunder kan kapas. Varning för skador bara!

Avslutade veckan med 60 min tennis på landet samt 15 minuters återhämtningssimning i poolen. Tennis, när man inte är tränad för det, är för övrigt väldigt jobbigt. Fick blodsmak i munnen när min motspelare tvingar mig att springa så mycket. Snabba vändningar, ryckigt - start stopp. Kände dessvärre av fotleden under måndagens löppass.

En avslutande kommentar. Efter de två vilodagarna fre + lör kändes mina ben för första gången på tre veckor inte som stockar. Det kändes bra helt enkelt! Återhämtning är viktigt.

  • Comments(0)//blog.kristofferhansson.com/#post17